Welkom op de klipperaak Hollandia

De Hollandia is een klipperaak uit 1912. Zij is gebouwd in Zwartsluis en als zeilend vrachtschip bevoer het de Nederlandse rivieren en kanalen. Omstreeks 1930 werd het schip van een motor voorzien waarmee het schip nog jaren dienst deed als vrachtschip.
Door modernisering en waarschijnlijk te geringe tonnage werd het schip uit de vaart gehaald en kwam in partikuliere handen terecht. Vervolgens werd het schip jaren gebruikt als woonaak. De laatste gedaanteverwisseling is van recente datum.

Met Hellevoetsluis als thuishaven en het Haringvliet als zeilgebied is een dag- of avondtocht met de Hollandia een onvergetelijke gebeurtenis.

De klipperaak Hollandia biedt een goede mogelijkheid om met een groep tot 40 personen een verzorgde dag op het water door te brengen. Zowel zeilers als niet zeilers zullen zich op het schip thuis voelen. Men kan aktief deelnemen of rustig beneden of bovendeks genieten.

De Hollandia werd voorzien van een nieuw interieur en werd aangepast aan de hedendaagse eisen. Hiermee heeft het idee van een zeilend restaurant gestalte gekregen. De Hollandia is nu met een luxe accommodatie zeer geschikt voor zeiltochten. Tevens heeft het schip met haar restaurantvoorziening tal van andere mogelijkheden. Als varend restaurant biedt de Hollandia vele culinaire mogelijkheden zoals een verzorgde lunch of diner tijdens het varen. Ook afgemeerd aan de wal zijn er er vele mogelijkheden. Kortom catering aan boord kan van eenvoudig tot zeer uitgebreid.

De standaard vertrekplaats is de Koopvaardijhaven in Hellevoetsluis. Andere vertrekhavens zijn in overleg mogelijk. De indeling van de tocht wordt op uw wensen afgestemd. Eventueel uit te breiden met diverse arrangementen.

Zoals bijvoorbeeld:

  • Bezoek Brandweermuseum.
  • Bezoek Droogdok Jan Blanken.
  • Bezoek Haringvliet expo.
  • Weekendarrangementen met kleine zeiljachten.
  • Levende muziek.
  • Bezoek lichtschip Noordhinder

Tot ziens aan boord van de Hollandia