Aad en Hella Twigt hebben drie boeken over hun reizende bestaan geschreven.

Het eerste boek heet ‘Zoute droom’, over een jong stel dat de vrijheid verkiest van de zee boven het burgerlijk bestaan.
€ 15,00 - ISBN 90-810487-1-6

Aad en Hella beschrijven hun eerste reis, ruim dertig jaar geleden. Een verhaal van een ‘rondje Atlantic’, maar Aad en Hella vertellen meer. Ze schrijven ook over hoe je na de keuze voor de absoluut lijkende vrijheid, plannen moet maken en structuur in je leven moet aanbrengen, om te niet te eindigen in de met alcohol gevulde goot van één van de vele kolonies van gestrande zeezwervers.

De thema’s die zij in dit boek aan de orde stellen, zijn verrassend actueel.

Inmiddels is de eerste druk uitverkocht. in 2014 is er een herdruk verschenen.

     
     

Het Tweede boek dat Aad Twigt
heeft geschreven is;

‘Zeezigeuners’, het familieleven van een gezin op een zeilboot.
€ 15,00 - ISBN 978-90-810487-2-9

Dit boek is een verhaal van een jong gezin op een zeilboot, waarbij alle aspecten die dit alternatieve bestaan met zich meebrengt aan bod komen. Tevens beschrijft het hoe een goede verhouding gevonden wordt tussen het creëren van inkomsten om het gezin te onderhouden en het vrije leven.

Het is geschreven in de taal zoals Aad en Hella vertellen. Het boek is een inspiratie voor mensen die zelf ook rondlopen met een droom.

U kunt de boeken kopen in de gerenommeerde boekhandel en de meeste watersport-winkels. U kunt ze ook bestellen bij Aad en Hella door te mailen naar het email adres info@aadtwigt.nl (Vermeld uw naam en adres en welk boek u wilt ontvangen).

     

 

     

Het derde boek van Aad en Hella Twigt heet "Dochters van Kaap Hoorn"

Met een ziekmakende klap dondert de Helena Cristina van een breker in een golfdal.
Onze jarenlange droom om Kaap Hoorn te ronden lijkt nu in een nachtmerrie te veranderen. Zo dichtbij en toch zo ver weg.

Met de kinderen via Kaap Hoorn de wereld rond zeilen. Is dit een familiedroom? Het gezin Twigt , bestaande uit Aad, Hella en de kinderen Agnita en Alies, maakte deze droom waar met als hoogtepunt het rondzeilen van de beruchte en beroemde kaap.

Na het ronden van Kaap Hoorn krijgen Agnita en Alies  door  Engelse zeilers de “Daughters of Cape Horn trophy” aangeboden. De meiden zijn dan respectievelijk 11 en 8 jaar oud.

Dit boek gaat niet alleen over de wereldreis met de  “Helena Cristina” , maar vertelt ook over de keuze en de bouw van de boot. En het creëren van een inkomen voor en tijdens de reis om hun droom te verwezenlijken. Vrijheid valt of staat nu eenmaal ook uit een stukje financiële onafhankelijkheid.

Het is niet een opsomming van “daar zijn we geweest” en “wij hebben dat gezien”, maar een eerlijk verhaal over de moeilijkheden die zij hebben moeten overwinnen. De stormen en de angsten over de kinderen. De spanningen binnen het gezin zowel op zee als in de havens. En de talloze ontmoetingen met andere zeilers en wereldburgers.

Aad Twigt en zijn vrouw Hella laten in dit boek zien dat je met een gezin  met jonge kinderen dromen kan verwezenlijken en dat die dromen kunnen leiden tot een ervaring waar je de rest van je leven op kunt bouwen.

Prijs € 17,50

     

     

U kunt de boeken kopen in de gerenommeerde boekhandel en de meeste watersport-winkels. U kunt ze ook bestellen bij Aad en Hella door te mailen naar het email adres info@aadtwigt.nl (Vermeld uw naam en adres en welk boek u wilt ontvangen).

Veel leesplezier.

     
   

 

     


Klik !