Aad en Hella hebben met hun zeilboten verschillende reizen gemaakt. Met de "Aldebaran" zeilden ze toen ze nog geen kinderen hadden. Op de grundel "Helena Christina" zijn de twee dochters erbij gekomen en op de nieuwe ketch "Helena Christina" hebben zij reizen gemaakt eerst met en later zonder de dochters.

1974 - 1975.
Met de "Aldebaran" varen zij naar de Middellandse Zee en naar de Caribean. De terugreis gaat via de Azoren naar Nederland.

1978 - 1984.
De eerste "Helena Christina" brengt hen weer naar de Middellandse Zee, Caribean, Bermuda, Azoren en terug in Nederland.

1986 - 1990.
Met de tweede "Helena Christina" maken zij een reis rond de wereld. Rond Kaap Hoorn en de Patagonische kanalen de Pacific in. Zij doen hier vele eilanden aan, zoals Paaseiland, Pitcairn, Tahiti en Fiji, maar ook Australie en Nieuw Zeeland. Via de Indische Oceaan, met stops op o.a. Christmas Eiland, Cocos Keeling, Reunion en Mauritius, bereiken zij Zuid Afrika.
Na het ronden van Kaap de Goede Hoop zijn ze weer terug op de Atlantische Oceaan. Na een stop op Sint Helena en wat eilanden in de Caribean, Bermuda en de Azoren zijn ze terug op de plaats van vertrek 4 jaar eerder.

1991 - 1999.
Reizen naar de Azoren, Engeland, Frankrijk, Schotland, Noorwegen, Ierland, Spanje, Portugal.

2000 - 2002.
De reis naar Antarctica. Via de Canarische eilanden en de KaapVerdische eilanden naar Brazilie. Verder naar het zuiden, Uruguay, Argentinie, Chili.
Na in 1988 Antarctica voorbij te zijn gevaren wordt in Januari 2002 een droom verwezenlijkt. Dan wordt er teruggezeild naar Nederland en in mei 2002 meren zij aan in Hellevoetsluis.

2003.
Na de Antarctic is het nu de beurt aan de Arctic. Ze zeilen naar Schotland en de Shetland eilanden en dan Spitsbergen. Ze weten te komen tot aan het pakijs op 80 graden noorderbreedte. Langs de Noorse kust gaat de reis terug naar Hellevoetsluis.

2004.
Een zomerreis naar Schotland, Noorwegen, Denemarken, Nederland.

2005.
Naar Portugal

2006.
Vertrek Portugal naar de Azoren en door naar Canada nl. New Foundland, Labrador en Nova Scotia. Hetzelfde jaar nog teruggezeild naar Portugal.

2007 - 2009.
Zeilen langs de Portugese en Spaanse kust, Canarische eilanden, Madeira en Azoren. Terug naar Hellevoetsluis.

2012.
Na 3 jaar in Nederland te hebben vertoefd met af en toe een tochtje op de Noordzee, begon het bij het echtpaar Twigt toch weer te kriebelen en zijn ze via Portugal, Canarische eilanden en Kaap Verdische eilanden naar Suriname gezeild.

2014.
Momenteel ligt de Helena Cristina in de Caribean en is het plan om zomer 2015 weer in Noordwest Europa te zijn.

     

 


Klik !